SRUŠEN MOST KOJI POVEZUJE JERMENIJU I KARABAH: Azerbejdžanska vojska u naletu, padaju strateški važna mesta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 13:18

SRUŠEN MOST KOJI POVEZUJE JERMENIJU I KARABAH: Azerbejdžanska vojska u naletu, "padaju" strateški važna mesta (VIDEO)

Na internetu se pojavio snimak sa kamera za nadzor na kojima se vidi trenutak napada na most koji povezuje Jermeniju i Karabah preko reke Akar.

U Nagorno-Karabahu se nastavljaju žestoki sukobi, a azerbejdžanska vojska zauzela je niz strateških kota na liniji dodira, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

#VIDEO: Footage from surveillance camera showing Azerbaijani artillery strike on the bridge linking #Armenia and #Karabakh at Hakari river #ArmeniaVSAzerbaijan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/tCLpIsx3vN

— Rahul Upadhyay (@rahulrajnews) October 2, 2020

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika.

Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.