SRS obeležila 94.godišnjicu prisajedinjenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS obeležila 94.godišnjicu prisajedinjenja

NOVI SAD -

Novosadski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) i poslanici te stranke u Skupštini Vojvodine obeležili su danas u Novom Sadu 94. godišnjicu odluke Velike narodne skupštine o prisajedinjenju Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji. Čelnici novosadskog i pokrajinskog odbora SRS-a su u prisustvu stotinak članova te partije, koji su nosili državne i stranačke zastave, položila venac na spomenik Jaši Tomiću u Dunavskoj ulici i na spomen-ploču na zgradi u kojoj je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Velika narodna skupština, na Trgu slobode.

"Ključnu ulogu u istorijskim događajima iz novembra 1918. godine odigrali su srpski radikali. Slavko Županski iz Banata, dr Živko Miladinović u Sremu i kao objedinjitelj svih nacionalnih želja i zahteva srpskog naroda na ovim prostorima veliki narodni tribun i vođa Jaša Tomić", rekao je kod spomenika Jaši Tomiću predsednik Gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić.

On je dodao da je na "srpskim radikalima dr Vojislava Šešelja da odbrane tekovine predaka i sačuvaju srpsku Vojvodinu u okviru države Srbije".

Šef poslaničke grupe SRS u Skupštini AP Vojvodine Saša Santovac je, nakon što je položio venac ispred zgrade u kojoj je 25. novembra 1918. godine održana Velika narodna skupština, kazao da su Srbi sa ovih prostora odlukom o prisajedinjenju dosanjali viševekovni san da skinu ugarski jaram i žive u okviru srpske države.

"Za razliku od ostalih čnilaca na srpskoj političkoj sceni, Srpska radikalna stranka se nikada neće odreći srpske Vojvodine, Kosova i Metohije, Republike Srpske Krajine, Republike Srpske i srpske Crne Gore", rekao je Santovac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.