Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Zatvarane fabrike zbog Zapada

Pančevo -- Tomislav Nikolić optužio vlasti u Srbiji da su od 2000. zatvarale fabrike i gasile proizvodnju u zemlji po nalogu sa Zapada.

"Zapadu ne treba naša proizvodnja već srpsko tržište. Ne trebamo im da bi nas podigli, već da bi sebi i bivšim jugoslovenskim republikama, našim susedima obezbedili tržište", rekao je zamenik predsedika SRS-a pred oko 2.000 pristalica na mitingu u pančevačkoj Hali sportova.

On je rekao da Evropska unija nije neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, ali da je radikali pitaju da li je to što je Srbija sve siromašnija put u EU.

Nikolić je Pančevcima obećao da kada dođe na vlast SRS neće pokretati nikakve kapitalne investicije dok ne reši pitanje životne sredine u Pančevu. "Jeftinije je da se postave filteri na fabrikama nego da se jedan čovek leči od leukemije", rekao je lider radikala.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić optužio je predsednika Srbije Borisa Tadića, premijera Vojislava Koštunicu i predsednika G 17 plus Mlađana Dinkića da štite tajkune koji su se na nezakonit način obogatili.

On je kazao da će se radikali sa kriminalom i korupcijom obračunati "Putinovim metodama, čišteći sa vrha vlasti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.