SRS: Zakon krši ljudska prava

Izvor: RTS, 18.Avg.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Zakon krši ljudska prava

Izmena zakona o zdravstvenom osiguranju ugrožava osnovna prava građana, rekao predsednik Saveta za zdravstvo SRS-a Paja Momčilov. Ako u roku od šest meseci ne izaberu svog lekara, građanima će biti uskraćena zdravstvena zaštita, dok su hitne situacije izuzetak, dodao Momčilov.

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da se najnovijim Izmenama zakona o zdravstvenom osiguranju ugrožavaju prava pacijenata i da se na taj način duboko zadire u njihova ljudska prava.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Predsednik Saveta za zdravstvo SRS-a Paja Momčilov je na konferenciji za novinare rekao da ukoliko se građani u roku od šest meseci ne opredele za svog lekara, neće imati pravo na zdravstvenu zaštitu, sem u hitnim situacijama kada im je život ugrožen.

"Takva praksa ne postoji ni u jednom zakonu nijedne civilizovane zemlje", rekao je Momčilov, koji je i član predsedničkog kolegijuma SRS-a, ocenivši da je besmisleno obrazloženje da će se tim izmenama obezbediti sprovođenje preventivnih programa.

Momčilov je optužio vlast da se ove izmene zakona krajem jula po hitnom postupku i bez javne rasprave nisu dotakle ključnih problema poput pitanja biološke ugroženosti nacije, hroničnih nezaraznih i malignih bolesti, bele kuge i korupcije u zdravstvu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.