SRS: Spremni smo da preuzmemo vlast

Izvor: B92, 16.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Spremni smo da preuzmemo vlast

Beograd -- SRS je spremna da preuzme vlast u državi, jer će osvojiti dovoljan broj glasova na izborima, smatra Tomislav Nikolić.

"Stalno sam slušao o članstvu u EU 'kroz sedam godina'. Kako prođe koja godina, uvek je za sedam godina. Ali, kažu, za tih sedam godina nemojte slučajno da pobedi SRS, inače to neće biti ni sedam, nego 77 godina. A, čoveka je, znate, lako uplašiti kad stalno sejete strah od nečega što nisu ni probali", kazao je zamenik predsednika Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radikalne stranke za današnju "Politiku".

Nikolić je istakao da strani investitori osluškuju šta kaže DS, šta DSS, a šta SRS, kako se ponašaju, ko traži mito, ko je kriminalac...

"Ne slušaju samo priče o tome da ne treba SRS da dođe na vlast. Da su Nemci samo slušali priče o radikalima, ne bi nikad napravili najveću fabriku u Zemunu", kazao je Nikolić i poručio da će biti spreman 24 sata dnevno da razgovara sa ljudima koji su spremni da investiraju, da im garantuje sigurnost investicije.

On je objasnio da bi im to garantovao sa pozicije predsednika vlade.

Na pitanje da li ima spremnu strategiju u domenu, recimo, spoljne politike, Nikolić je odgovorio da je spoljna politika "sad, kao, podignuta na veoma visok nivo razmišljanja, zato što su u njoj neškolovani ljudi, partijski aparat je u spoljnoj politici, ljudi koji su ikad nešto napisali protiv Srbije ili protiv Slobodana Miloševića odmah su postali ambasadori."

Upitan šta će radikali da rade, Nikolić je odgovorio da se stav radikala o EU zna, kao i o UN i o OEBS-u i saradnji sa drugim zemljama.

"Sad samo tražimo ljude koji su već u Ministarstvu. Naravno, kontrolisaće ih neko koga postavi SRS. Ali, samo tražimo od njih da to sprovedu", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li je gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i dalje član SRS, Nikolić je odgovorio da ne zna.

"Ne znam. Nisam dobio nikakvu odluku o njenom isključenju, niti sam dobio njenu žalbu na isključenje, pošto ima prava na to. To zna Gradski odbor u Novom Sadu. Nije ona član ovde u Beogradu, nego u Novom Sadu", rekao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.