Izvor: B92, 09.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Pozvaćemo Karića da se vrati

Kruševac -- Tomislav Nikolić je izjavio da će ta stranka, kad osvoji vlast, pozvati Bogoljuba Karića da se, uz kauciju, vrati u zemlju.

Zamenik predsednika SRS-a je večeras na skupu u Kruševcu rekao da će pozvati Karića da se vrati pod uslovom da svedoči kome je sve davao novac dok je bio suvlasnik "Mobtela" i "dok je (sadašnji predsednik Srbije) Boris Tadić štitio državni udeo" u toj kompaniji.

Prema njegovim rečima, dosadašnja tranzicija učinila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se dvadeset ljudi u Srbiji obogati a da svi ostali budu žrtve, pa će stoga prvi zadatak radikala, posle pobede na izborima, biti da se obračunaju s korupcijom i kriminalom i urede državu tako da će ona brinuti o svojim građanima.

Nikolić je istakao da, nasuprot pričama političkih protivnika, Srpska radikalna stranka ne želi da ostane u opoziciji i da joj sudbinu kroji neko ko je na izborima imao podršku šest odsto birača.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, on je kritikovao postupke vlasti u Srbiji, optužujući ih da o Kosovu brinu samo u predizbornoj kampanji.

Nikolić je poručio predsedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici da, do formiranja nove Vlade, ne čine ništa što bi se kosilo s voljom naroda iskazanom na referendumu o novom ustavu Srbije.

"Kosovo je sastavni deo Srbije, Republika Srpska će jednog dana odlučiti da uđe u zajednicu sa Srbijom, u Republiku Srpsku Krajinu vratiće se proterani Srbi, a onda će i oni odlučiti s kim će sarađivati i ja znam da će sarađivati sa Srbijom", kazao je lider radikala.

On je naglasio da je za Srbiju najbolji partner Rusija i dodao da radikali nikada neće dozvoliti da Evropska unija odlučuje o sudbini Kosova, jer u njoj nisu ni Rusija ni Srbija.

Na skupu je, pred oko četiri 4.000 pristalica, pročitana i predizborna poruka Vojislava Šešelja, a prisutnima su se obratili i kandidati za poslanike iz Rasinskog okruga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.