SRS: Nema para za mlade naučnike (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Nov.2013, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Nema para za mlade naučnike (VIDEO)

Istraživačkoj stanici “Petnica” kod Valjeva preti zatvaranje, jer Vlada nije dala obećanu pomoć ovoj naučno-obrazovnoj ustanovi. Finansiranje obezbeđenja “Parade ponosa”, koje državu košta desetostruko više nego što je neophodno “Petnici” pokazuje da Vlada ne zna šta je prioritet u raspodeli budžeta, kažu u Srpskoj radikalnoj stranci.

“Petnici”, školi za talente, preti zatvaranje, jer Vlada ne može da obezbedi 250.000 evra pomoći ovoj naučno-obrazovnoj ustanovi, kažu u Gradskom odboru SRS-a i dodaju da država troši novac na finansiranje “Parade ponosa” i dugovanja fudbalskih klubova.
Finansijska pomoć naučno-istraživačkim ustanovama poput “Petnice” je od ključnog značaja za sprečavanje “odliva mozgova”, pa u SRS-u sumnjaju da vlast na odgovarajući način raspolaže budžetom.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.