SRS: Nadležni moraju da reaguju na cenu malina

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Nadležni moraju da reaguju na cenu malina

Srpska radikalna stranka pozvala je nadležne državne organe da reaguju na, kako se navodi, "monopolsko ponašanje hladnjačara koji otkupljuju maline po maksimalnoj otkupnoj ceni od 120 dinara za kilogram".
"Svi se oglušuju o činjenicu da su vlasnici hladnjača pre nekoliko dana potpisali sporazum o maksimalnoj otkupnoj ceni malina od 120 dinara za kilogram. Čak su potpisali blanko menice da bi bili sigurni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se taj protivzakoniti sporazum poštovati", kaže se u saopštenju radikala.
SRS dodaje da se resorno ministartvo oglušilo o molbe malinara za pomoć posle vremenskih nepogoda i da sada "niko u resornom ministarstvu ne sluša muke malinara kada se pojavio problem sa otkupnom cenom malina".
"Pozivamo nadležne organe da hitno počnu da se bave svojim poslom i da prestanu da obmanjuju javnost da država ne može da posreduje između malinara i hladnjačara", navodi se u saopštenju SRS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.