SRS: Mi ne znamo za Jojića i Radetu

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Mi ne znamo za Jojića i Radetu

Beograd -- SRS još nije dobila zvaničnu informaciju da je Viši sud u Beogradu odlučio da je moguće da se funkcionerima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Srbiji.

Poslanik SRS Miljan Dajmanović je na konferenciji za novinare rekao da je SRS o tome saznala iz medija i da će se Radeta i Jojić, koji se u Hagu terete za nepoštovanje tog suda, odazvati ukoliko suđenje bude u Beogradu i dokazati nevinost.

"Večernje novosti" su danas prenele da je Viši sud >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke da Srbija od Hašog tribunala, odnosno od Mehanizma koji je nasledio Tribunal, preuzme postupak koji se vodi protiv dvoje radikala zbog nepoštovanja Tribunala.

Tribunal u Hagu je pre nekoliko godina podigao optužnicu protiv Vjerice Radete i Petra Jojića jer su u postupku protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja pretili jednom svedoku i nudili mu mito.

Po gašenju Tribunala, taj predmet je preuzeo Mehanizam koji je početkom februara od Srbije zatražio mišljenje da li je spremna da preuzme postupak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.