SRS: Isterani smo s groblja

Izvor: RTS, 13.Jul.2011, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Isterani smo s groblja

Delegaciju SRS-a koja je došla da oda poštu srpskim žrtvama u Bratuncu, policija je "bukvalno isterala sa groblja", izjavio funkcioner te stranke Nemanja Šarović.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je da je delegaciju te stranke, koja je došla da oda poštu žrtvama u Bratuncu, policija "bukvalno isterala sa groblja".

"Imali smo neprijatnosti. Doživeli smo da nas policija, specijalci, bukvalno isteruju sa groblja i nakon toga nas u samom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bratuncu jure po restoranima i saslušavaju", istakao je Šarović.

"To se, navodno, radilo po nalogu Tužilaštva iz Sarajeva, zbog toga što smo istakli zastave sa likom Ratka Mladića i Vojislava Šešelja i time širili nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost", dodao je Šarović.

Nemanja Šarović je ocenio da postupak policije prema predstavnicima Skupštine Srbije i građana Srbije "govori o opredeljenju režima Milorada Dodika i Borisa Tadića da i dalje zataškavaju sve zločine prema Srbima".

Kako navodi Šarović, skandalozno je to što Boris Tadić ni ove godine nije našao za shodno da ode u Bratunac i da oda poštu srpskim žrtvama, a istovremeno se prema navodnim žrtvama drugih naroda odnosi kao "profesionalna baba narikača" i potpuno ignoriše sve srpske žrtve.

Šarović je napomenuo da radikali smatraju da su svi oni koji u prethodnih 20 godina nisu uradili ništa da se kazne počinioci zločina protiv Srba saučesnici u tim zločinima.

"Svakome je jasno da pomirenje u regionu može da se desi ako ne postoje dvostruki standardi, ako se žrtve svih naroda tretiraju na isti način, i ako se zločinci svih naroda tretiraju na isti način", ocenio je poslanik SRS-a Božidar Delić.

Delić je dodao da su radikale na parastos srpskim žrtvama pozvale Boračka organizacija Opštine Bratunac i Opštinska organizacija Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.