SRPSKOJ STIŽE KONTINGENT DRUGE DOZE SPUTNJIKA V: Vakcine večeras u Banjaluci

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 10:41

SRPSKOJ STIŽE KONTINGENT DRUGE DOZE SPUTNJIKA V: Vakcine večeras u Banjaluci

U Srpsku danas stiže 20.000 doza druge komponente "Sputnjika V"

U Republiku Srpsku danas bi trebalo da stigne 20.000 doza druge komponente ruskih vakcina protiv virusa korona "Sputnjik V".

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da ih je dobavljač usmeno obavestio da očekuje da danas oko 11.00 časova na terminalu u Bijeljini dođe 20.000 doza druge komponente vakcine.

– Samim tim će između 15.00 i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16.00 časova biti u Banjaluci – rekao je Zeljković.

Prema njegovim rečima, nakon toga ide kontrola serije. Dvadeset hiljada doza prve komponente došlo je prošli ponedeljak i na taj način imamo kompletnu količinu vakcine za 20.000 osoba, rekao je Zeljković.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Višković: U Srpsku stiže 20.000 vakcina

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2021

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će danas oko 15 časova u Republiku Srpsku stići još 20.000 vakcina Sputnjik V, a riječ je o vakcinama komponente dva, odnosno za revakcinaciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pehar: Pregovori s Fajzerom, Krajinalijekom i Sinofarmom

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2021

SARAJEVO - Ad hok tim za nabavku vakcina protiv virusa korona za Federaciju BiH prvo će pregovarati sa proizvođačima čija su predstavništva u BiH, a to su Fajzer, te Krajinalijek za vakcinu Sputnjik V i Sinofarm, rekao je direktor federalnog Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.