SRPSKO NAORUŽANJE TRAŽENO U SVETU: Da li je borbeno oklopno vozilo Miloš 2 prodato Senegalu? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 13:13

SRPSKO NAORUŽANJE TRAŽENO U SVETU: Da li je borbeno oklopno vozilo "Miloš 2" prodato Senegalu? (VIDEO)

Na poslednjem održanom vojnom prikazu “Granit 2023” koji je bio priređen na vojnom aerodromu “Pukovik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici predstavljeno je novo oklopno-borbeno vozilo “Miloš 2”, koje predstavlja moćnije borbeno-oklopno vozilo u odnosu na “Miloš” M16 od kojeg je nastalo.

Veća zapremina vozila: dužina veća za 0.7 metara, malo veća širina i visina, što omogućava smeštaj 10 stalnih i iskrcnih članova posade u odnosu na 8 kod izvorne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << varijante “Miloša”. U medijima se spominje da je Senegalu prodata verzija “Miloš” borbeno-oklopnog vozila koja je produžena, pa može da preveze do 10 vojnika, a to su sve karakteristike nove verzije borbeno-oklopnog vozila “Miloš 2”.

S obzirom na skromnu platežnu moć Senegala, očito je da su Senegalci izabrali novu varijanut “Miloš 2”, ali osiromašenu koliko god je to moguće, pa su kupljeni bez daljinski upravljane borbene stanice, već sa mehanički pokretanom turelom na koju je montiran mitraljez Zastava M87 kalibra 12,7mm.

Detaljnu analizu pogledajte u videu DOLE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.