Izvor: B92, 19.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKO-ALBANSKI DIJALOG NECE POCETI OVE NEDELJE

Osnovni zakljucak maratonskih pregovora izaslanika NATO-a, Pitera Fejta, sa drzavnim koordinacionim timom i predstavnicima Albanaca sa juga Srbije odrzanim u ponedeljak je da srpsko albanski dijalog nece poceti ove nedelje, javlja dopisnik Radija B92 iz Bujanovca, Radoman Iric. ''Posle razgovora Fejt je rekao novinarima samo da narednog dana nastavljaju razgovore. Fejt je izjavio da se pocetak dijaloga odlaze jer on u utorak putuje u Brisel. On je dodao da to ne znaci da su se pojavili problemi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vec da zele da sagledaju sve aspekte razgovora.

Radio B92 iz izvora bliskih Albancima na jugu Srbije, saznaje da su Albanci na jugu Srbije formirali pregovaracki tim za najavljeni razgovor sa zvanicnicima vlasti u Beogradu i predstavnicima medjunarodne zajednice, predvodjene zvanicnicima NATO-a. Albanska strana je sastav svog tima utvrdila na sastanku Glavnog staba ilegalne Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje u Konculju. Isti izvor je naveo da sastav albanskog tima nece biti obelodanjen, dok srpska strana i medjunarodna zajednica ne saopste svoje ucesnike pregovora. Komandant naoruzanih ekstremista u tampon zoni Sevcet Musliu, izjavio je da je albanska strana prihvatila pregovore, ali da njihov ishod i status Presevske doline ne moze biti definitivan, sve dok ne bude resen ustavno-pravnii polozaj Kosova. Izvori bliski albanskoj strani naveli su da je Piteru Fejtu u Konculju urucen spisak albanske pregovaracke ekipe i da je njen i sastav srpske delegacije, jos jedna tema razgovora u Bujanovcu. Fejt i Covic su se prethodno sastali u Merdaru, a tom razgovoru je prisustvovao i komandant medjunarodnih vojnih snaga na Kosovu italijanski general Karlo Kabidjozu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.