SRPSKI TURISTI ZAROBLJENI NA TASOSU, SA JEDNOM PORODICOM IZGUBLJEN KONTAKT: Gradovi pod vodom, kuće poplavljene, a putevi su se pretvorili u besne reke (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 20:20

SRPSKI TURISTI ZAROBLJENI NA TASOSU, SA JEDNOM PORODICOM IZGUBLJEN KONTAKT: Gradovi pod vodom, kuće poplavljene, a putevi su se pretvorili u besne reke (VIDEO/FOTO)

Jezive scene stižu sa grčkog ostrva.

Kako pokazuju dramatični snimci koji stižu iz Grčke, nakon potopa usled kog su srpski turisti ostali zarobljeni na Volosu i Pilionu, oluja Danijel počela je da pravi haos i na ostrvu Tasos i okolini.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak naših turista koji su ostali zarobljeni na ostrvu Tasos usled jakog vetra koji je onemogućio normalan rad trajekta.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj srpskih turista zarobljen je na ostrvu Tasos. Vetar i veliki talasi su onemogućili normalno funkcionisanje trajekta, pa se stvaraju gužve. Čeka se od 13 časova i nema naznaka da će uskoro krenuti - izjavio je jedan od naših turista.

Grčka policija je u utorak naredila da vozila napuste ulice centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion, pošto je jaka oluja Danijel pogodila tu oblast, pretvarajući ulice u poplavljene bujice.

Zabrana, koja obuhvata sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne smiri, saopštila je policija.

 Međutim, neka vozila su bujični tokovi odneli sa sobom u more.

Kako navode mediji  među zaglavljenim turistima i srpskih državljana, a pošto su u prekidu telefonske veze, internet i struja, sa jednom porodicom je izgubljen kontakt.

A post shared by Nikana.gr🔹Letovanje u Grčkoj (@nikana.gr)

 Veliki delovi grada Volosa su pod vodom, kuće i prodavnice su poplavljeni, a putevi su se pretvorili u besne reke.

Jedan novinar je rekao da je u nekim oblastima voda bila visoka jedan metar. Vatrogasna služba je primila na desetine poziva za ispumpavanje vode u Volosu, Pilionu i Neapoliju. Kritično je kod sela Agios Joanis.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Muškarac (34) nestao je u Volosu, nakon što je pokušao automobilom da pređe bujicu u ovoj oblasti. Kako javljaju mediji, u vozilu je bio i njegov sin koji je dobrog zdravlja.

Istrage EMAK-a i ELAS-a su u toku za identifikaciju muškarca u Ekatarini u Volosu. Kako je saopšteno iz vatrogasne službe, 34-godišnji muškarac je automobilom pokušao da pređe bujicu koja je nastala usled oluje Danijel u oblasti Ekaterini Volos.

Parking στη Μακρινιτσα #Volos #Βολος #Μαγνησια #βροχη #καταστροφες pic.twitter.com/vRqf4R55ZB

— PGS (@PGS_GR) September 5, 2023

Jedan muškarac poginuo je u poplavama u Volosu, u centralnoj Grčkoj, nakon što je oluja "Danijel" pogodila Tesaliju.

Vatrogasci su dobili poziv da spasu jednu osobu u Volosu, ali kada su stigli pronašli su mrtvog muškarca, objavili su mediji.

Odlukom Generalne regionalne policijske uprave Tesalije, usled nevremena, privremeno je obustavljen saobraćaj na celoj mreži Skijatosa, dok se vremenske nepogode ne smire.

Η νύχτα πέφτει σε λίγο στη Σκιάθο και το νερό στη Χώρα του νησιού συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Η εμμονή των καταιγίδων στο νησί θα συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

Βίντεο της Ελισσάβετ Ντάφη. pic.twitter.com/wKZE1IzLKp

— meteo.gr - Ο καιρός (@meteogr) September 5, 2023

 Oluja Danijel je prouzrokovana hladnim talasom u gornjim slojevima atmosfere i intenzivnim transportom vodene pare koja je izazvala obilne padavine, usled čega se vodena para sa Egeja šalje na kopno.

Inicijalno, u Zagori je zabeleženo 516 milimetara kiše, dok se očekuje nastavak padavina sa posebnim intenzitetom, što Nacionalna meteorološka služba karakteriše kao ekstremne padavine.

Direktor Nacionalne meteorološke službe Todoris Kolidas se u svom postu usredsredio na razvoj vremenskih nepogoda nazvan Danijel, za koje se očekuje da će pogoditi Grčku u tri faze.

 Grčki mediji javljaju da je tokom noći sevala munja više puta, dok je u ranim jutarnjim satima jak vetar zahvatio opštinu Agija i obale Larise, što je dovelo do nestanka struje u mnogim selima u okolini.

Podsetimo, Civilna zaštita Grčke juče je upozorila na opasne vremenske prilike građane i turiste u u oblastima Evija, Tesalija, Solun, Larisa, Pijerija, Sporada i Magnezija, dok se u većini zemlje očekuje pogoršanje vremena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.