SRPSKI TENK T-72MS NAJBOLJI NA BALKANU! Potpukovnik Jovanović izneo detalje o modernom domaćem naoružanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 19:00

SRPSKI TENK T-72MS NAJBOLJI NA BALKANU! Potpukovnik Jovanović izneo detalje o modernom domaćem naoružanju

Potpukovnik Goran Jovanović iz Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije istakao je danas da je ruski tenk T-72MS koji je danas predstavljen u Nišu, trenutno najbolji na Balkanu i u širem okruženju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je naveo da je modernizacija koja je urađena na tom tenku kompleksna i da su mu u odnosu na tenkove M-84, koji su u operativnoj upotrebi u našoj vojsci, značajno unapređene sve karakteristike, manevarske sposobnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oklopna zaštita i vatrena moć.

- Ugradnjom motora od 840 konjskih snaga, povećana mu je pokretnjivost. Naš tenk M-84 i osnovna verzija tenka T-72 imaju ugrađene motore od 780 konjskih snaga - rekao je on.

Dodao je da je tenku ugrađen i automatski menjač koji omogućava vozaču da lakše upravlja po manevarskom zemljištu.

Prema njegovim rečima, suština modernizacije je i u optoelektronskim sredstvima, jer optoelektronske nišanske sprave ugrađene na tenku omogućavaju komandiru i nišandžiji da dalje i bolje osmotre neprijatelja, a samim tim i brže reaguju na njega i da ga pre pogode.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Komandir rukuje nišanskom panoramskom spravom, koja mu omogućava osmatranje oko tenka 360 stepeni, nezavisno od nišandžije i on zahvaljujući tome može uspešno uočiti cilj na daljinama više od šest kilometara - rekao je Jovanović.

Naveo je i da nišandžija može uspešno da ostvari vatru na daljinama većim od šest kilometara, u zavisnosti od vrste projektila koji koristi.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Tenk T-72 MS trenutno najbolji na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020

Potpukovnik Goran Jovanović iz Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije izjavio je da je ruski tenk T-72MS koji je danas predstavljen u Nišu, trenutno najbolji na Balkanu i u širem okruženju...Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je naveo da je modernizacija koja je urađena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.