SRPSKI MINISTRI SPOJILI PRAZNIKE

Izvor: Kurir, 05.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI MINISTRI SPOJILI PRAZNIKE

BEOGRAD - Većina ministara srpske vlade spojila je novogodišnje i božićne praznike, a samo retke juče smo uspeli da "nahvatamo" u njihovim kabinetima. Radna atmosfera vladala je u kabinetu premijera Koštunice, kao i u ministarstvima prosvete, inostranih poslova, odbrane, rudarstva i energetike...

- Premijer je 2. januara imao sastanke do kasno po podne, a i danas mu je satnica skroz popunjena - rečeno je Kuriru u kabinetu predsednika Vlade. Vicepremijer Božidar Đelić odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se pak da poveže praznike i poseti svoje dve kćerke u Parizu, jer ih, kako nam je rečeno u njegovom kabinetu, "dugo nije video". Đelić se u Beograd vraća za Božić.

Jedan od retkih koga smo juče zatekli u radnim odajama bio je ministar prosvete Zoran Lončar.

- Nećete verovati, došao sam jutros rano i čekao pola sata ispred kancelarije jer su spremačice, kod kojih su ključevi, kasnile - kaže Lončar, koji nam se pohvalio da je bio vredan i prethodni dan.

- Iskoristio sam vreme da raščistim neke predmete od prošle godine, a već uveliko spremamo i prvi nacrt finansijskog plana za 2008. godinu - kaže Lončar.

Iz prvog pokušaja na radnom mestu zatekli smo i ministra odbrane Dragana Šutanovca.

- Naravno da radimo. Radili smo i 2. i 3. januara. Bio sam u Kopnenoj zoni bezbednosti. Danas sam imao nekoliko sastanaka sa svojim saradnicima i čitao poštu, kao i svakog dana - kaže Šutanovac.

Šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića, koji se već tri dana nalazi u Njujorku na pripremama predstojeće sednice SB UN, uhvatili smo u žurbi.

- Radim punom parom, vidite i sami - kratko nam je rekao Jeremić, koji je i novogodišnju noć proveo radno, na telefonskoj vezi sa Kenijom, odakle je izbavljao Oliveru Jeftić, koja se tamo zatekla u vreme nemira.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović takođe nam se javio na telefon.

- Radni je dan, pobogu, pa naravno da radimo redovno. Imao sam dosta posla, upravo sada proveravam neke račune i dugovanja, imao sam niz sastanaka i polako se spremam da krenem - kazao je Popović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.