SRPSKI KUVAR IZRUČEN HRVATSKOJ Uhapšen zbog krijumčarenja droge, preti mu 15 godina robije, a evo kako se branio od optužbi

Izvor: Press, 12.Avg.2020, 13:32

SRPSKI KUVAR IZRUČEN HRVATSKOJ Uhapšen zbog krijumčarenja droge, preti mu 15 godina robije, a evo kako se branio od optužbi

Kuvar Dejan Markus (44) iz Beograda, voditelj poznate emisije "Kuvati srcem", koji je uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je švercovao drogu, izručen je Hrvatskoj, koja vodi postupak protiv kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, i on bio član.
Foto:blic
Lisice na ruke, podsetimo, stavljene su mu 7. marta, kada je u velikoj akciji policije nekoliko zemalja, među kojima je i naša, u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "renou" pronađena velika količina tečnog amfetamina. Posle nekoliko meseci u pritvoru u Mariboru, kako prenose slovenački mediji, on se saglasio da bude izručen Hrvatskoj i prebačen je u pritvor u Zagrebu.

- Ne priznajem ono što mi stavljaju na teret. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena, jer je renoviram i planiram da služim hranu u svom restoranu - navodno je kratko na saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande. Navodno, na suđenju koje je počelo u Sloveniji, ali je prekinuto pošto je Hrvatska zatražila izručenje, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom "renou" bilo sakriveno tri kilograma amfetamina.
Da podsetimo, porodica popularnog voditelja, koji se proslavio emisijom "Kuvati srcem", prijavila je njegov nestanak jer se sestri nije javljao, niti je bio aktivan na društvenim mrežama. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je kuvar koji se pre nekoliko godina preselio u Zagreb i otvorio vinoteku živ i zdrav, ali u pritvoru u Sloveniji.
Dejan Markus uhapšen je zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je od marta prošle godine do 6. marta ove godine krijumčarila velike količine droge iz Holandije, preko Nemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku. Sumnja se da je na čelu grupe bio hrvatski državlljanin Stjepan Plaščar (58). U policijskoj akciji "Egzotik", osim hrvatske i slovenačke, učestvovala je i srpska policija, i to posle godinu dana praćenja pripadnika grupe. Osim Markusa, istragom je obuhvaćeno jpoš 12 osumnjičenih, među kojima su još dvojica naših državljana.

Kako su preneli slovenački mediji, Markus se saglasio sa izručenjem Hrvatskoj i istog dana je doneta odluka o njegovoj ekstradiciji.
- Krivično delo za koje se tereti počinio je kao član kriminalne organizacije u Hrvatskoj - rekao je predsednik Okružnog suda Ptuj Andrej Žmauc. Za krivično delo za koje se tereti, kako navode, preti mu kazna do 15 godina zatvora.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.