SRPSKI BIZNISMEN IZREŠETAN NASRED DNEVNE SOBE PRED TRI ĆERKICE Misterija traje 22 godine, jedno ime je ključno (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 07:37

SRPSKI BIZNISMEN IZREŠETAN NASRED DNEVNE SOBE PRED TRI ĆERKICE Misterija traje 22 godine, jedno ime je ključno (VIDEO)

I dalje se nagađa šta je motiv ovako brutalne likvidacije.

Nepoznati napadač likvidirao je nešto pre ponoći biznismena iz Beograda Luku Mirkovića (39) u njegovoj kući u naselju Medaković III. Od tada su prošle 22 godine, a ubica nikada nije pronađen.

Mirković je, pre pucnjave, sedeo u dnevnoj sobi i gledao televiziju, a sa njim su u kući u to vreme bile i njegove tri maloletne ćerke. Kako se pretpostavljalo napadač je ušao u dvorište, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prišao kući i kroz zatvoren prozor iz automatskog pištolja "škorpion" ispalio tridestak metaka u Mirkovića. Hici su Mirkovića pogodili u glavu i grudi, a ubica je potom pobegao.

Luka Mirković je bio suvlasnik nekoliko butika i trgovinskih radnji, a najpaznatija je bila butik "Dark". Njegovi poznanici tvrde da se posle iznenadne smrti supruge 1999. godine isključivo posvetio odgajanju ćerki.

Mirković je i ranije bio meta oružanih napada, ili učesnik u obračunima. Svojevremeno je, kako se priča, učestvovao u mnogim nelegalnim poslovima, a bio je vrlo blizak sa moćnim kriminalcima kojima su pripisivane i trgovine narkoticima. U prilog tome da je za kratko vreme stekao ogroman novac, neki navode kuću s bazenom u naselju Medaković u kojoj je živeo, a čija vrednost se procenjuje na stotine hiljada maraka. Mirkovićev najbolji prijatelj bio je Miodrag Miša Nikšić, vlasnik FK Zvezdara i lanca kockarnica, koji je ubijen 11. jula 1995. godine ispred kafića "Mig".

Luka Mirković je bio ranjen pod nikad do kraja rasvetljenim okolnostima, posle čega je bio teško pokretan, a oni koji su ga viđali kažu da se kretao uz pomoć štaka. Zbog toga se, kako pričaju, u poslednje vreme povukao iz svih ranijih "kombinacija" i pokušavao da vodi miran život.

Komentarišući ubistvo oni kažu da, upravo zbog težine povreda koje je zadobio, gotovo nije bio u stanju da se brani, pa njegovo smaknuće opisuju kao brutalnu likvidaciju zbog ranije neraščišćenih računa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.