Izvor: S media, 23.Jun.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI BEZ BODOVA NA PRIJEMNOM: I testovi iz maternjeg jezika bili „provaljeni“

Rezultati završnog ispita iz srpskog jezika neće se bodovati prilikom upisa učenika u srednje škole.

Đaci će biti rangirani na osnovu uspeha iz osnovne škole, rezultata ispita iz matematike i poena koje im je donelo učešće na takmičenjima.

Ovakvu odluku danas bi trebalo da donese Republička upisna komisija, nakon što je policija utvrdila da je i test iz srpskog bio „provaljen“.

Izvor Danasa objašnjava da su ovi rezultati „sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dovoljni da se izvrši relevantno bodovanje i raspoređivanje učenika u srednje škole“, te da se time „štiti procedura, sistem, ali i najveći deo populacije malih maturanata“.

U Ministarstva prosvete Danas nezvanično saznaje da se razmišlja o dve mogućnosti - ili da se svim đacima prizna maksimalan broj poena iz srpskog ili da se bodovi nikome ne računaju. Konačnu odluku o tome doneće Republička upisna komisija.

Predsednik te komisije Zoran Kostić izjavio je tokom vikenda da test iz srpskog neće biti ponovljen, jer bi to izazvalo preveliki šok kod učenika.

On je za RTS kazao da ta komisija danas u 11.30 ima sastanak, na kome će on izneti sve činjenice do kojih je došao u odnosu na prošli sastanak, kao i da postoji nekoliko opcija za rešavanje tog problema i da će nakon sastanka javnost biti obaveštena o tome.

"Imamo rezultate testova iz srpskog i matematike, matematika nije sporna. Videćemo kakvu će odluku Komisija doneti", rekao je Kostić, koji se MUP-u zahvalio na tome što je pronašao počinioca.

(Danas,Tanjug Foto: Beta, Saša Đorđević, AV )

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.