SRPSKA NEMA ALTERNATIVU! Zbog BEZBEDNOSNIH PRETNJI mora da bude formiran REZERVNI SASTAV

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA NEMA ALTERNATIVU! Zbog BEZBEDNOSNIH PRETNJI mora da bude formiran REZERVNI SASTAV

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je formiranje rezervnog sastava policije i obezbeđivanje dovoljnog broja policajaca potrebno MUP-u RS, ali i drugim policijskim agencijama u BiH zbog bezbednosnih izazova.

Lukač je novinarima u Banjaluci rekao da će se Zakon o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS kojim je predviđeno formiranje rezervnog sastava, uskoro naći u Narodnoj skupštini u formi predloga. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Dodao je da će policajci u rezervni sastav biti primani konkursom i u skladu sa zakonom, kao i da će proći sve operativne i druge provere, a nakon toga obuku.

- Biće to mladi ljudi od 18 do 25 godina, kao za Policijsku akademiju. Tu apsolutno neće biti neki stari ili ratni kadar kako se priča - naglasio je Lukač i dodao da će Vlada RS obezbediti sredstva za finansiranje formiranja rezervnog sastava.

On je istakao da se građanima mora garantovati bezbednost, kao i bezbednost njihove imovine.

- Potrebno je da imamo rezervni sastav koji možemo brzo staviti u funkciju i pozvati ih onda kada su nam potrebni, ili da priskoče u pomoć aktivnom sastavu policije - rekao je Lukač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.