SRPSKA NA KORAK DO SAMOSTALNOSTI? Dodik istakao: Rekao sam Vučiću da ozbiljno razmišljamo o tome

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 13:55

SRPSKA NA KORAK DO SAMOSTALNOSTI? Dodik istakao: Rekao sam Vučiću da ozbiljno razmišljamo o tome

Dodik je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem, istakao da Republika Srpska ne traži ništa osim onog što je već rešeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku u Beogradu upoznao predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjim problemima BiH i pokušajima da se razgradi ustavni položaj Republike Srpske.

- Angažman jednog dela međunarodne zajednice i političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sarajeva vodi ka tome da se degradira i još više usložni ustavni položaj Republike Srpske. Došli smo do trenutka u kojem to pitanje ne možemo da odlažemo i naša odbrana, kao reakcija na sve to, je da najozbiljnije razmišljamo da donesemo odluku o samostalnosti i otcepljenju Republike Srpske - rekao je Dodik.

Dodik je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem, istakao da Republika Srpska ne traži ništa osim onog što je već rešeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH. Ponovio je da se Republika Srpska zalaže za neutralnost, prateći poziciju Srbije.

- Saradnja sa NATO može, ali mi smo to sad obustavili dok ne definišemo poziciju, ali članstvo ne dolazi u obzir -poručio je Dodik.

Dodik i Vučić su prethodno razgovarali u Vili "Mir", a sastanku su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.