SRPSKA FIRMA, A USPEŠNA

Izvor: Kurir, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA FIRMA, A USPEŠNA

NIŠ - Četiri godine nakon što je u procesu privatizacije vlasnik Industrije aluminijuma „Nisal“ postao beogradski „Domal inženjering“, ova kompanija prerasla je u lidera na Balkanu u proizvodnji aluminijumskih proizvoda i svrstala se među najveće srpske izvoznike. Predsednik Boris Tadić otvorio je nedavno novu halu za proizvodnju šipkastih materijala, vrednu šest miliona evra, a uz koju će „Nisal“ ovogodišnji izvoz od 15 miliona evra utrostručiti u narednoj godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Predsednik kompanije Goran Vuković kaže da je u novoj hali površine 4.800 kvadrata ugrađena najsavremenija oprema iz Italije, a da to omogućuje proizvodnju aluminijumskih šipki i specijalnih legura vrlo visoke čvrstoće, kakvih je do sada bilo samo u najrazvijenijim zemljama. Reč je proizvodima koji su izuzetno traženi na svetskom tržištu, a koje je „Nisal“ do sada najviše prodavao kupcima u Nemačkoj koji proizvode delove za automobilsku, avio i elektronsku industriju. Kapacitet novootvorene linije je do 1.500 tona gotovih proizvoda mesečno.

Industrija aluminijuma „Nisal“ ima 600 zaposlenih. Građevinskom galanterijom „Nisala“ opremljeni su objekti „Erport siti“ na Novom Beogradu, Novi kompleks zgrada Vlade i ministarstava RS u Banjaluci, poslovna zgrada „Imel grup“ na Novom Beogradu i rezidencija predsednika Ruske Federacije u Samari.[ antrfile ]

ROBOTI KROJAČI

U novom pogonu za proizvodnju aluminijumskih konstrukcija za potrebe građevinarstva poslove krojenja materijala i stakla, zatim sečenja, bušenja i frezovanja obavljaju robotizovane mašine koje su poslednja reč tehnike.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.