SREMCI REKORDERI U PRINOSIMA KUKURUZA

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREMCI REKORDERI U PRINOSIMA KUKURUZA

SREMSKA MITROVICA - U Sremu je na 135.000 hektara proizvedeno 1,1 miliona tona kukuruza, uz ostvaren prosečan prinos od 8,6 tona po jedinici površine, što je čak za tri tone više u odnosu na republički prosek, podaci su Regionalne privredne komore u Sremskoj Mitrovici.

Rekorderi su ratari iz Stare Pazove. U toj opštini kukuruz se prostirao na 15.500 hektara, a postignut je rekordan rod od čak 10,1 tonu suvog zrna po hektaru.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sremci rekorderi u prinosima kukuruza

Izvor: Glas javnosti, 21.Nov.2010, 07:12

SREMSKA MITROVICA - U Sremu je na 135.000 hektara proizvedeno 1,1 miliona tona kukuruza, uz ostvaren prosečan prinos od 8,6 tona po jedinici površine, što je čak za tri tone više u odnosu na republički prosek, podaci su Regionalne privredne komore u Sremskoj Mitrovici...Rekorderi su ratari iz Stare...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.