SREĆOM, NIJE PREŠLA SA MORA NA KOPNO! Uzbuna na hrvatskom Jadranu, zabeležen ZASTRAŠUJUĆI kadar (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 23:49

SREĆOM, NIJE PREŠLA SA MORA NA KOPNO! Uzbuna na hrvatskom Jadranu, zabeležen ZASTRAŠUJUĆI kadar (FOTO)

Olujni jugo imaće udare i preko 100 km/h

Već danima Hrvatska se nalazi pod uticajem snažnih ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana, pa je vreme vrlo nestabilno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Naročito nestabilno je u Dalmaciji, uz jake grmljavinske oluje, a subotu ujutro nad Jadranom u blizini Dubrovnika zabeležena je i morska pijavica, prenosi Index.hr. Srećom, ona nije prešla sa mora na kopno.

🌪 uhvaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << web kamerom prije cca 20-30 min kod #dubrovnik . Hvala Danielu Pavlinoviću na dojavi! pic.twitter.com/buhdlHuUlx

— Tanja Renko (@TanjaRenko) May 13, 2023

Vreme će  narednih dana u Dalmaciji biti pod uticajem ciklona, uz jake grmljavinske oluje, nepogode i obilne padavine, pa su moguće lokalne poplave i bujice. , a višemetarski talasi obrušavaće se svom snagom na obalu.

S obzirom na to da će i narednih dana atmosfera nad Dalmacijom i Jadranom biti veoma nestabilna, postoji mogućnost za nastanak novih morskih pijavica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.