SRĐAN JE BIO NAJMLAĐI SRPSKI GINISOVAC: Sa 15 godina vozeći bicikl unazad uspeo je da pređe 100 kilometara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 17:56

SRĐAN JE BIO NAJMLAĐI SRPSKI GINISOVAC: Sa 15 godina vozeći bicikl unazad uspeo je da pređe 100 kilometara (FOTO)

Svojevremeno je bio i najmlađi ginisovac.

Mali broj Srba uspeo je da se upiše u poznatu Ginisovu knjigu rekorda, a jedan od njih je i Srđan Srećković iz Topole (46) koji je kao petnaestogodišnji dečak postao rekorder u vožnji bicikla na upravljaču unazad, a svojevremeno je bio i najmlađi ginisovac.

- Tu titulu sam osvojio u osmom razredu, a nije bilo nimalo lako izboriti se sa 40 takmičara. Trka izgleda tako da bicikla ide normalno, ali vozač sedi kontra na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upravljaču. Tada sam uspeo da za šest sati pređem 100 kilometara i 700 metara. Vožnja je bila kružna, vozi se praktično unazad, a tek ponekad bi samo okrenuli pogled kako bi pratili pravac. Nakon desetog kruga skoro da sam naučio maršutu - kaže ovaj rekorder iz Topole.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srđan je bio najmlađi srpski ginisovac: Sa 15 godina vozeći unazad prešao je preko 100 kilometara

Izvor: B92, 03.Jul.2020

Mali broj Srba uspeo je da se upiše u poznatu Ginisovu knjigu rekorda, a jedan od njih je i Srđan Srećković iz Topole (46) koji je kao petnaestogodišnji dečak postao rekorder u vožnji bicikla na upravljaču unazad, a svojevremeno je bio i najmlađi ginisovac..."Tu titulu sam osvojio u osmom razredu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.