SRBOMRZAC U KANALU! Sanders prestigao Bajdena, ali i on nam se MNOGO ZAMERIO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBOMRZAC U KANALU! Sanders prestigao Bajdena, ali i on nam se MNOGO ZAMERIO!

Američki senator Berni Sanders odlično napreduje u predsedničkoj trci, odnosno trci za demokratsku nominaciju.

Naime, rezultati nove Reuters/Ipsos ankete na nacionalnom nivou otkrivaju kako je Sanders već sustigao Džoa Bajdena, čak i prestigao.

Naime, 20 odsto ispitanika reklo je da preferira Sandersa umesto preostalih 11 kandidata Demokratske stranke.

Na drugom mestu nalazi se Bajden za koga bi glasalo 19 odsto ispitanika. S podrškom od 12 odsto na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trećem mestu je senatorica Elizabet Voren, dok je na četvrtom mestu tajkun Majkl Blumberg s 9 odsto podrške.

Podsetimo, službeni kandidat Demokratske stranke za predsednika biće poznati nakon konvencije Demokratske stranke koja se održava sredinom jula.

Sanders i Voren bili su neko vreme izjednačeni, ali njena popularnost počela je naglo padati, te sada na razne načine pokušava Bernija "povući" potkopavajući njegovu kampanju.

Podsetimo, Bajden je 1993. za CNN Srbe nazvao "nepismenim degenericima".

- Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubice beba, kasapi i agresori - rekao je tada Bajden.

On takođe je loše kotiran među Amerikancima zbog svojih navika da nedozvoljeno dodiruje žene na javnim mestima.

Sa druge strane, ni Sanders nije mnogo popularan među Srbima jer je podržao NATO bombardovanje 1999. godine, a poznat je i po svojim levičarskim pozicijama, te ga je američki predsednik Donald Tramp više puta nazvao komunistom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.