SRBINU UGROŽEN ŽIVOT ZBOG TORTURE KURTIJEVE POLICIJE: Ilija pušten u kućni pritvor, u lošem je zdravstvenom stanju! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 19:59

SRBINU UGROŽEN ŽIVOT ZBOG TORTURE KURTIJEVE POLICIJE: Ilija pušten u kućni pritvor, u lošem je zdravstvenom stanju! (VIDEO)

Uhapšen je 20. septembra

Osnovni sud u Prištini doneo je danas odluku da se Iliji Elezoviću, koji se duže od mesec dana nalazi u zatvoru pod sumnjom za navodni ratni zločin, odredi mera kućnog pritvora. Odluka je doneta nakon što je položena kaucija.

Elezovićev sin, Nikola, potvrdio je za Kosovo onlajn, da je njegov otac Ilija stigao kući, ali da je u veoma lošem zdravstvenom stanju. Ilija Elezović, koji je težak onkološki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolesnik, uhapšen je 20. septembra, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

Njemu je pritvor i pored teškog zdravstvenog stanja 19. oktobra produžen za još dva meseca. Pantović je tada izjavio da je pritvor produžen iako je sud raspolagao medicinskom dokumentacijom, koja svedoči i potvrđuje da je Elezoviću ugrožen život.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Elezovića su prethodnh nedelja posećivali predstavnici OEBS-a, Unmika, Euleksa, ombudsmana i dva puta ga je posetio predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta iz Ženeve.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uputila je pre sedam dana pismo šefu Euleksa Đovaniju Pjetru Barbanu povodom lošeg zdravstvenog stanja, tretmana i položaja Elezovića, ukazujući na loše postupanje kosovskih institucija prema njemu, koje, kako su naveli, može da ima fatalan ishod.

Kako su tada poručili iz Kancelarije, Elezovićeva bolest je u poodmakloj fazi i u zatvoru nema uslova da dobije neophodnu terapiju i zdravstvenu negu, zbog čega je traženo da da mu se odobri mera kućnog pritvora do okončanja postupka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.