SRBIN NAPRAVIO POMETNJU U ZADRU: Osumnjičen za pokušaj ubistva, jurio muškarca NOŽEM od 30 CM, pa ga udario u glavu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 23:42

SRBIN NAPRAVIO POMETNJU U ZADRU: Osumnjičen za pokušaj ubistva, jurio muškarca NOŽEM od 30 CM, pa ga udario u glavu!

Trčao za njim dobrih 500 metara

Veće Županijskog suda u Zadru produžilo je mere opreza za 45-godišnjeg državljanina Srbije s prebivalištem u Zadru zbog opasnosti od bega i bezobzirnosti prilikom pokušaja ubistva u februaru prošle godine.

Navodi se kako je Srbin u više navrata vređao i pozivao žrtvu da se nađu, nakon čega je na dogovoreno mesto došao s nožem dužine od 30 centimetara te trčao za Zadraninom mašući nožem dobrih 500 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kada je Zadranin konačno stao, 45-godišnjak je zamahnuo nožem s namerom da ga ubode u glavu, a kada to nije uspeo, snažno ga je ugrizao za obrvu i udario u glavu.

Advokat 45-godišnjaka predložio je da se mere konačno ukinu, ali veće to nije prihvatilo zbog okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljeni mogao da pobegne s obzirom da nije poslovno ni porodično vezan za teritoriju Hrvatske te postoji opasnost da bi mogao da počini slična ili druga krivična dela.

Veštaci su takođe utvrdili da postoji opasnost od ponavljanja krivičnih dela jer je reč o zavisniku, piše Zadarski.hr.

Iako se radi o državljaninu Srbije koji ima samo prijavljeno boravište u Hrvatskoj, Republika Srbija nema sklopljen Ugovor o izručenju svojih državljana ukoliko su počinili krivično delo na teritoriji Republike Hrvatske, stoga bi okrivljeni mogao nesmetano da napusti Hrvatsku i postane nedostupan hrvatskim državnim organima.

Mere opreza zato su produžene radi zaštite javnog reda i mira kao i sprečavanja ponavljanja krivičnih dela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.