SRBIN NAPRAVIO HAOS U ŠPANIJI: Počinio jezive zločine, pa držao čitav brod kao TAOCE! Dramatična akcija hapšenja trajala SATIMA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 18:50

SRBIN NAPRAVIO HAOS U ŠPANIJI: Počinio jezive zločine, pa držao čitav brod kao TAOCE! Dramatična akcija hapšenja trajala SATIMA (VIDEO)

Drama blizu Kanarskih ostrva

Srbin koga je uhapsila španska policija, a koji se sumnjiči da je švercovao 2,3 tone kokaina, ubio saradnika iz kriminalne grupe, a ostale držao kao taoce na brodu, uradio je sve kako bi preuzeo kontrolu nad brodom i završio transport droge.

- Kidnaper, čovek srpske nacionalnosti koji je bio deo posade, upucao je jednog od taoca i bacio njegovo telo u more, gde je na kraju umro - navode španski mediji.

Operacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Neptun" koju je uspešno izvela španska policija, dovela je do hapšenja devet članova posade kao navodnih počinilaca krivičnog dela trgovine drogom, a Srbin je optužen i za ubistvo.

- Agenti su istraživali kriminalnu organizaciju koja je nameravala da unese 2,3 tone kokaina iz Južne Amerike u Španiju na brodu koji se inače koristi za pomoć većim brodovima - navodi se u saopštenju španske policije.

🚩Liberados ocho rehenes de un narcosecuestro en pleno océano Atlántico e intervenidos 2.300 kilos de cocaína en una operación conjunta

🚩Para hacerse con el control de la embarcación, el secuestrador disparó a uno de los hombres y arrojó posteriormente su cuerpo al mar pic.twitter.com/1PTSIxgcic

— Policía Nacional (@policia) February 14, 2024

Saznavši da će droga biti prebačena na manji brod, koji se nalazio veoma blizu Kanarskih ostrva, uspostavili su uređaj za presretanje operacije i identifikovali matično plovilo, nazvano „Morski raj“. Nekoliko sati ranije, agenti su otkrili da se u brodu dogodila kidnapovanje, pa je tim pilota specijalista za carinski nadzor prevezao posadu iz Grupe za specijalne operacije (GEO) policije.

- Za manje od 12 sati interventni tim je već bio na mestu u Atlantiku gde se nalazio 'Morski raj', napao je tegljač i uspostavio kontakt sa članovima posade, koji su potvrdili da ih je kidnapovao muškarac Srbin koji je naoružan. Posle nekoliko sati pregovora, agenti su uspeli da nateraju kidnapera da odloži oružje i preda se - navodi se.

Policija je pretražila brod i zaplenili kokain, koji je podeljen kocke koje su bile u crnom najlonu u skrivenoj prostoriji na dnu broda, tako da je kokain plutao u vodi. Osim narkotika, zaplenili su i elektronsku i satelitsku opremu.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/Dijana Antonijević/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.