SRBIN: ALBINA MI JE REKLA  DA ĆU BITI SILOVAN!

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN: ALBINA MI JE REKLA DA ĆU BITI SILOVAN!

BEOGRAD - Još jedna žena monstrum! Albina Terzić, zvana Nina, uskoro će odgovarati za ratni zločin u osnovnoj školi u Odžaku! Srpski logoraš (ime poznato redakciji), a budući svedok o stravičnim mučenjima koje je preživeo, za Kurir prepričava svoju agoniju.

BEOGRAD - Još jedna žena monstrum!

Albina Terzić, zvana Nina, uskoro će odgovarati za ratni zločin u osnovnoj školi u Odžaku! Srpski logoraš (ime poznato redakciji), a budući svedok o stravičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mučenjima koje je preživeo, za Kurir prepričava svoju agoniju.

- Albina Terzić bila je pripadnik zloglasnog „Zdenkinog voda“ u sastavu HVO i aktivno je učestvovala u batinanju i seksualnom zlostavljanju srpskih zatočenika, pa i mene, u osnovnoj školi u Odžaku 1992. Ona je određivala ko će od zatvorenika dobiti batine ili biti seksualno zlostavljan - započinje svoju priču naš sagovornik i nastavlja:

- Tukla nas je, šamarala, terala nas da u stavu „mirno“ pevamo ustaške pesme. Često je bila u grupi sa Adisom Mehić-Hodžić i izvesnim Kesom, pripadnikom „Zdenkinog voda“. Šetali su psa dogu između srpskih zatvorenika, koji su morali da stoje mirno i pevaju što im se naredi. Kasnije je ustanovljeno da su prilikom mučenja korišćene čak 132 metode - kaže naš sagovornik, i dodaje da Udruženje logoraša „Odžak 92“, čiji je član, ima dokaze.

- Dok smo bili u fiskulturnoj sali, svake večeri su odvodili ljude u jednu od učionica i tamo ih tukli čime god su stigli - rukama, nogama, palicama, stolicama... Kad su ih vraćali među nas, nismo mogli da ih prepoznamo od otoka, modrica i podliva. Pojedini su smršali i 25 kilograma!

On kaže da je strašnije od svega to što se i danas susreću s mučiteljima!

- Njihov odnos prema nama isti je kao 1992, nemaju ni stida ni straha zbog onoga što su učinili. Kriju se u Hrvatskoj i samo ih interesuje da li se pokreću sudski postupci - podvlači naš sagovornik. U logorima u Odžaku od maja do jula 1992. godine bilo je zatvoreno 1.294 Srba (864 muškarca, 326 žena i 104 deteta).

Silovano je 60 Srpkinja, a čak 42 logoraša nisu preživela torturu.

Svedok:

Tukla nas je, šamarala, prisustvovala seksualnom zlostavljanju zatvorenika, pa i mene, terala nas da u stavu „mirno“ pevamo ustaške pesme

Jedna žena monstrum već uhapšena

Marta ove godine u SAD uhapšena je Azra Bašić, zbog optužbi za mučenja u logoru u Derventi. Ona je tukla zatvorenike i urezivala im krst na čelo. Čak je zaklala Blagoja Đuraša!

Tužilaštvo BiH: Podignuta optužnica posle 19 godina

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić u izjavi za Kurir kaže da je optužnica protiv Terzićeve podignuta i da joj je zabranjeno da napušta zemlju.

- Predložili smo tu meru zabrane, što je malo „lakša“ varijanta pritvora. Ona ne sme da napusti mesto boravka, a mora da preda i putne isprave, kako ne bi došlo do ometanja pokrenutog postupka - kaže Grubešić.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine bilo je bez komentara.

Samo jedna osuda!

Za zločine u logorima u Odžaku dosad je pravosnažno osuđen samo Ferid Halilović, na 15 godina zatvora. Pušten je posle godinu i po dana na uslovnu slobodu, a pre nekoliko meseci umro je kao slobodan čovek.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.