SRBIN (26) PREVARIO NEMAČKU ČAK SEDAM PUTA: Podnosio zahteve za azil i uzimao pare od države!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN (26) PREVARIO NEMAČKU ČAK SEDAM PUTA: Podnosio zahteve za azil i uzimao pare od države!

Koliko je novca ukupno podigao policija nije objavila, pozivajući se na zaštitu podataka.

Neimenovani Srbin (26), koji je sedam puta podnosio zahtev za azil u Nemačkoj, desetog novembra ponovo je pokušao da preko Austrije ilegalno uđe u zemlju, ali ga je nemačka policija otkrila na kontrolnom punktu Rotal-Ost, u Bavarskoj, prilikom provere dokumenata svih putnika turističkog autobusa.

Protiv prevaranta, koji je prvi put odbijen 2010, podneta je krivična prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog nedozvoljenog ulaska u Nemačku i odveden je u pritvor pred proterivanje.

Navodno, on je bio na spisku traženih lica u policiji zbog "vožnje u pijanom stanju" prilikom prethodnog boravka u Nemačkoj.

- Srpski državljanin je zahteve za azil i propratne zahteve podnosio i pod drugim imenima u Nemačkoj i podizao odgovarajuće prinadležnosti u skladu sa Zakonom o tražiocima azila - izjavio je predstavnik nemačke Savezne policije.

Ovaj slučaj izazvao je burnu reakciju tamošnje javnosti. Mediji postavljaju pitanje opravdanosti podnošenja brojnih zahteva za azil čime se, ocenjuju oni, stranci okorišćavaju o državu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.