SRBIMA SE ŠALJE PORUKA DA NISU BEZBEDNI Kancelarija za KiM reagovala na napad u Ranilugu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 21:10

"SRBIMA SE ŠALJE PORUKA DA NISU BEZBEDNI" Kancelarija za KiM reagovala na napad u Ranilugu

Petković je pozvao međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti napada.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, istakao je da je napad na imovinu poslanika Srpske liste, Zorana Maksimovića, iz Raniluga, nedopustiv i zabrinjavajuć, i da do tog incidenta dolazi nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra.

Kako se navodi u saopštenju Petkovića, time se Srbima šalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poruka da nisu bezbedni ni u svojim domovima.

- Napad u kome tek pukom srećom niko nije povređen, mora se najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom, jer šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bezbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu - poručio je Petković.

On je pozvao međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti napada, koji, kako ističe, ne sme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident.

- Kod Srba južno od Ibra nikada neće izbledeti sećanje na sve strahote koje su preživeli od strane ekstremista, i ovakvi incidenti samo vraćaju osećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu - naveo je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.