SRBIMA PRODUŽEN PRITVOR I ALBANSKOM KAZAMATU: Još dva meseca, iako nisu optuženi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIMA PRODUŽEN PRITVOR I ALBANSKOM KAZAMATU: Još dva meseca, iako nisu optuženi!

Srbi su zatvoreni već pet meseci bez optužnice!

Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za 11 Srba koji su 28. maja zbog navodne korupcije uhapšeni u akciji specijalnih jedinica prištinske policije ROSU, koje su nelegalno upale na teritoriju opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije.

- Pritvor im je produžen za još dva meseca - rekao je za Tanjug branilac jednog od osumnjičenih Srba Dejan Vasić.

Ovi Srbi, pripadnici kosovske granične >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije, u pritvoru su već pet meseci bez optužnice.

Pored njih, u istom je slučaju uhapšeno i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, kao i jedna žena, koja je naknadno uhapšena.

Jedinice ROSU su prilikom nelegalne akcije primenile prekomernu silu protiv srpskih civila, ne samo protiv osumnjičenih već i protiv građana srpske nacionalnosti koji su se tu zadesili.

Među brutalno prebijenima tokom ove akcije našao se čak i pripadnik administracije Unmika Mihail Krasnoščenko, kao i Razvigor Cvetić, gluvonema osoba koja je tog dana teško povređena i pretučena na putu od kuće do prodavnice.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.