SRBIJO, SPREMI SE, TROPSKE VRUĆINE STIŽU! Narednih dana narandžasti meteoalarm, ovog puta zbog TROPSKIH VRUĆINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2020, 14:29

SRBIJO, SPREMI SE, TROPSKE VRUĆINE STIŽU! Narednih dana narandžasti meteoalarm, ovog puta zbog TROPSKIH VRUĆINA

Posle 5. avgusta meteorolozi najavljuju zahlađenje, verovatno sa padavinama.

Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe...

Ovako glasi upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narandžasti meteoalarm koji će sutra i prekosutra biti na snazi u većem delu Srbije, ali ovoga puta razlog neće biti nevreme već - izuzetno visoke temperature!

Prema najavama RHMZ narednih dana se očekuju maksimalne temperature između 33 i 36 stepeni, u mnogim krajevima i najtopliji dani u 2020. godini.

- Narednih dana oko 35 stepeni. Sve do 5. avgusta iznad 30. stepeni - poručuje meteorolog Đorđe Đurić.

Poseban oprez biće neophodan zbog veoma visokog UV zračenja, pošto će naredna tri dana nivo u celoj Srbiji biti u "crvenoj zoni". Nadležni u ovakvim situacijama imaju sledeće preporuke:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.