SRBIJO, POMOZI! Nikola (8) ima opasan tumor na mozgu, jedino rešenje je operacija u inostranstvu, potrebno više od 400.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:51

SRBIJO, POMOZI! Nikola (8) ima opasan tumor na mozgu, jedino rešenje je operacija u inostranstvu, potrebno više od 400.000 evra

Nijedna terapija sa kojom je pokušano do sada nije dala boljitak u lečenju. Upišimo 1626 i pošaljimo na 3030

Humanitarna fondacija Budi human sakuplja novac za malog Kragujevčanina Nikolu Mrdakovića (8), koji boluje od tumora na mozgu i farmakorezistentne epilepsije, koja ne može da se kontroliše lekovima, pa je jedina nada operacija tumora u inostranstvu za koju je potrebno skupiti 400.000 evra. U maju 2016. godine Nikola je hospitalizovan zbog sumnje na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << infaltilne spazme.

- Sa dva meseca pojavljuje se nistagmus (nevoljni trzaji očnih jabučica). Na pregledu su uočene beličaste promene u oba oka, nakon čega detaljnim ispitivanjem lekari postavljaju dijagnozu Tuberozna skleroza (Q85.1 Sclerosis tuberosa)- multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, nije je moguće u potpunosti izlečiti i krajnje je nepredvidiva, u rasponu od vrlo blagog stanja do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije. Nikola ima teži oblik ove bolesti - navodi se na sajtu fondacije Budi human.

Sa četiri meseca Nikola je dobio prvi epileptični napad, izazvan benignim promenama na kori mozga i u samom mozgu.

- Nakon mnogo primenjenih terapija koje nisu dovele do poboljšanja, ustanovljena je farmakorezistentna epilepsija (G 40.5 Syndromata epileptica specifica ), nemogućnost kontrolisanja lekovima. Osim promena na mozgu, u sklopu bolesti Nikola ima promene u oba oka, na koži i bubrezima. Nijedna terapija sa kojom je pokušano do sada nije dala boljitak u lečenju. Operacija tumora na mozgu za njega predstavlja jedino rešenje. Primaran je pregled na klinici u inostranstvu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda na osnovu kojih će se znati koji bi hirurški zahvat bio najbolji za Nikolu, kao i sprovođenje samog zahvata.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku, operativno lečenje, terapije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Nikolin bolji život! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1626 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1626 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811496-83

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812548-31

IBAN: RS35160600000181254831

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.