SRBIJO, POMOZI, HITNO JE! Vuk (5) ima najteži oblik cerebralne paralize, budućnost mu zavisi od nas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 14:16

SRBIJO, POMOZI, HITNO JE! Vuk (5) ima najteži oblik cerebralne paralize, budućnost mu zavisi od nas!

Roditelji su do sada sami finansirali lečenje, ali su iscrpeli sve resurse

Vuk Petković (5) rođen je prevremeno u 33. nedelji, hitnim carskim rezom, a već u prvom satu po rođenju pada u teško zdravstveno stanje i ostaje bez kiseonika.

Zbog toga, Vuk dobija neonatalne konvulzije i tada je prvi put intubiran. U sedmom danu života mališan ponovo ostaje u teškom stanju i hitno je transportovan na Institut za neonatalogiju, gde provodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesec dana.

Nakon teških ispitivanja, lekari su ustanovili da je Vuk imao moždano krvarenje drugog stepena, kao i da je mozak usled nedostatka kiseonika pretrpeo velika oštećenja čime je narušen rad motornih funkcija.

Dijagnostikovan mu je najteži oblik cerebralne paralize - spastična kvadriplegija, a uz to i strabizam i astma. Nakon izlaska iz bolnice počinje sa svakodnevnim fizikalnim terapijama. Sa navršene dve godine počeo je da puzi ali ne može samostalno da sedi i da stoji.

Uprkos svemu, Vuk je jedan nasmejan i živahan dečak, veliki borac koji se svakodnevno bori da stane na svoje noge.

Sredstva su mu potrebna za operaciju u inostranstvu, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, banjska lečenja, dioptrijske naočare, medicinske aparate i opremu, za suplemente kao i za putne troškove i smeštaj u toku lečenja.

, zato se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu da Vuk istraje u ovoj borbi da napravi svoj prvi korak i da trči sa svojim bratom blizancem.

Pomozimo Vuku!

SMS sadržaja 1063 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131230-98

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001133922-73

IBAN: RS35160600000113392273

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.