SRBIJI PRETI POTOP - SPREMITE SE! Posle letnjeg dana, stiže haos - RHMZ objavio novo upozorenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 21:16

SRBIJI PRETI POTOP - SPREMITE SE! Posle letnjeg dana, stiže haos - RHMZ objavio novo upozorenje

Prema poslednjim prognozama, u Srbiji se za vikend očekuju pljuskovi.

Prema podacima RHMZ-a u Srbiji je danas bilo pretežno sunčano i toplo, a najviše temperature su zabeležene u Nišu i Negotino i to 30 stepeni Celzijusovih.  Međutim, prema poslednjim prognozama, u subotu se očekuju poslepodnevni pljuskovi, dok su u nedelju mogući pljuskovi.

Tokom noći ka suboti i u subotu ujutru jači razvoj oblačnosti koja dolazi sa zapada uz pojavu kiše ili lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pljuskova, najpre na zapadu, jugozapadu i severu Srbije, a do kraja dana i u svim ostalim krajevima, piše Kurir.

U prvom delu dana u centralnim predelima i na jugu Srbije pretežno sunčano i vrlo toplo, a popodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima uz pad temperature. Vetar slab do umeren promenljiv, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 13°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu Srbije do 32°C na jugu. Uveče pretežno oblačno sa povremenom kišom u većini predela. Temperatura u 22h od 19°C do 22°C.

U nedelju malo svežije vreme uz prolaznu kišu koja postepeno odlazi ka jugu uz prestanak padavina i razvedravanje u većini krajeva tokom popodneva i večeri. Samo na krajnjem severu Srbije može ostati suvo.

Biometeorološka prognoza RHMZ-a navodi da će situacija biti relativno povoljna za većinu hroničnih bolesnika, kojima se preporučuje umerena aktivnost i adekvatno odevanje.

Osobama sa srčanim problemima se savetuje izvestan oprez, piše na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

Navode i da su moguće glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.