SRBIJI PRETI KATASTROFA - RHMZ od jutros izdao TRI UPOZORENJA! Budite na oprezu, sprema se nešto OPASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 09:23

SRBIJI PRETI KATASTROFA - RHMZ od jutros izdao TRI UPOZORENJA! Budite na oprezu, sprema se nešto OPASNO

U Beogradu će temperatura vazduha na 2 metra biti od 0 do 2 stepena, a temperatura pri tlu malo niža

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros tri upozorenja na svom sajtu. Jedno se odnosi na jak mraz, a druga dva na kišu koja će se lediti pri tlu. Sva tri se odnose na danas.

- Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutro umeren i jak mraz. U većini mesta minimalna temperatura od -12 do -8 °S, lokalno i niža - navodi se u prvom upozorenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U drugom, se navodi da se u Vojvodini i zapadnoj Srbij ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

- Pre podne (sa najvećom verovatnoćom između 9 i 12 časova) na području Beograda povremeno se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu. Temperatura vazduha na 2 m u tom periodu od 0 do 2 °S, a temperatura pri tlu malo niža - navodi se u trećem.

I AMSS upozorava da na području Vojvodine i Beograda zbog kiše, susnežice ili snega, postoji opasnost od zaleđivanja pojedinih deonica, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Preporučuje se vozačima da na put kreću samo sa dobrim zimskim gumama, da koriste puteve prvog prioriteta, voze na većem odstojanju i sporije.

Na pojedinim deonicama puteva ima raskvašenog snega

 Javno preduzeće Putevi Srbije navodi da su na pojedinim deonicama puteva na području Ivanjice, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Vranja i Zaječara kolovozi su vlažni u nižim predelima.

- Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja - saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.