SRBIJA ZAVIJENA U CRNO, MILANOVIĆ SE SMEJE: Sramna reakcija predsednika Hrvatske posle tragedija na Vračaru i u Mladenovcu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 19:17

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO, MILANOVIĆ SE SMEJE: Sramna reakcija predsednika Hrvatske posle tragedija na Vračaru i u Mladenovcu!

Skandalozna reakcija predsednika Hrvatske.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović neprimereno je reagovao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Aleksandara Vučića, predsednika Srbije, da se nakon masakra u Mladenovcu razmotri vraćanje smrtne kazne. Odgovorajući na pitanje novinara da prokomentariše navode Vučića, Zoran Milanović je prsnuo u smeh. 

- Smrtnu kaznu za koga? Ajmo na ozbiljne teme - počeo je da se smeje i da odmahuje glavom Milanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je istakao da je protiv smrtne kazne. 

-  Ubio se čovek u ratu. Ljudi se vrlo brzo nažalost životinjski aklimatizuju nekim primitivnim instinktima koji čuče u nama i zato ih ne treba ohrabrivati smrtnom kaznom. To je najgora stvar. Time se ništa ne postiže. Po tome Amerika nije demokratska država jer ubijaju ljude. Čak ni Rusija nema smrtnu kaznu. Vidiš trun u tudem oku, a ne vidiš kninski balvan u svom. Smrtna kazna je katastrofa - prokomentarisao je Milanovic kad je došao sebi od smejanja.

Povodom masakra u Mladenovcu i u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, hrvatski predsednik je poručio da je oružju mesto samo u rukama vojske i policije. 

Kosta Kecmanović ubio je osmoro đaka i domara OŠ "Vladislav Ribnikar"

- Srbija je država u kojoj ima mnogo oružja među ljudima. Tamo vlada jedan etos i patos, ali nedovoljno logos, odnosno pamet, kad je u pitanju oružje i nasilna kultura, tamo su se ubijali po ulicama Beograda, vrlo temeljno i razigrano, devedesetih posebno. To je nešto što u Hrvatskoj nismo gledali, ni blizu u toj meri, možda još mafijaške obračune jesmo, imali smo u centru Zagreba slučaj ispaljivanja zolje, ali to je sve bila vrlo lajt verzija u odnosu na ono što smo imali u Srbiji. Sad se događa nešto što se ni tamo nije događalo. Znate ko su Pinki i Švaba? Dva momka koji su gostovali kod Vesne Trivalić u "Ranama". Dvojica macana s asfalta. To je deo kulture tamo - rekao je Milanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.