SRBIJA VIĐENA OČIMA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Jedan misteriozan detalj prikaza naše države svima privukao pažnju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 15:51

SRBIJA VIĐENA OČIMA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Jedan misteriozan detalj prikaza naše države svima privukao pažnju (FOTO)

Glavno obeležje Serbone je krst sa četiri ocila, kao i simbol kretanja Sunca.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija uz opis: "Kada bi Srbija bila žena, viđeno očima veštačke inteligencije".

Prikazana je mlada devojka, duge smeđe kose vezane u kiku koja joj pada preko levog ramena, a na odeći ima detalje u bojama zastave Srbije.

Korisnicima Tvitera najveću pažnju je privukao privezak koji devojka nosi, a mišljenja o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šta on predstavlja su različita.

"Када би Србија била жена, виђено очима вештачке интелигенције"...... pic.twitter.com/srWbomHnZV

— Сандра (@opustenobre) April 13, 2023

Pojedini su naveli da podseća na staroslovenski simbol, kao i da je moguće da je to simbol boginje Serbone, najveće boginje antičkog sveta, koja je najviše slavljena kod Srba, Grka i Rimljana.

Pojedini Tviteraši su komentarisali plavu boju očiju devojke, a neki su imali primedbu da Srbija nije adekvatno prikazana u odnosu na svoju dugu istoriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.