SRBIJA ULAZI U MOĆAN BLOK DRŽAVA?! Predlog predat parlamentu, EVO šta stoji u njemu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024, 17:24

SRBIJA ULAZI U MOĆAN BLOK DRŽAVA?! Predlog predat parlamentu, EVO šta stoji u njemu!

BRIKS je međunarodna organizacija čiji je cilj unapređenje ekonomske saradnje među svojim članicama.

U srpski parlament, po konstituisanju novog skupštinskog saziva, stigao je predlog rezolucije o pridruživanju Srbije BRIKS-u, potvrđeno je Sputnjiku.

Poslanici Pokreta socijalista predali su zahtev da ovaj nacrt bude uvršten u skupštinsku proceduru.

Rezolucijom se izražava puna spremnost za pokretanje širokog društvenog dijaloga o prednostima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i manama članstva u BRIKS-u i da se ispune neophodni kriterijumi i uslovi koji su utvrđeni na 15. samitu organizacije u Johanesburgu.

Rezolucijom se, takođe, obavezuje predsednik Skupštine da raspiše referendum na kome bi građani odlučili o definitivnom obliku političko-ekonomskih integracija.

Podsetimo, poslanici Pokreta socijalista istovetan predlog predali su Skupštini u avgustu prošle godine, ali je saziv u međuvremenu raspušten zbog vanrednih izbora, pa se nacrt nije našao pred poslanicima.

Pokret socijalista je politička struktura koja je deo vlasti zajedno sa Srpskom naprednom strankom. Njegov osnivač je bivši direktor BIA-e Aleksandar Vulin, koji je na čelu istog bio do 2022. godine. Lidersko mesto tada je preuzeo Bojan Torbica.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.