SRBIJA SAMO JAČA I JAČA! Pitanje koje sve zanima - zašto MUP nabavlja još helikoptera, uskoro stiže i Kamov 32A11BC (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 10:32

SRBIJA SAMO JAČA I JAČA! Pitanje koje sve zanima - zašto MUP nabavlja još helikoptera, uskoro stiže i Kamov 32A11BC (VIDEO)

Srbija nabavlja još helikoptera H145, H215 Super Puma.

Zašto MUP Srbije želi da nabavi još helikoptera H145 i H215 "Super Puma"?

Ono što je poznato je da je MUP Srbije za svoju helikoptersku jedinicu do danas nabavio četiri višenamenska helikoptera H145 i tri srednja transportna helikoptera H215 "Super Puma".

S obzirom da će se helikopteri kompanije "Bell helicopters" proizvedeni u Italiji, a tu se pre svega misli na tri srednja transportna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << helikoptera Bell AB 212 povući uskoro iz upotrebe pripadnici ove jedinice traže dodatne helikoptere kompanije "Airbus" kako bi se njihov nedostatak nadomestio.

Naime na obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova komandant Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenad Nedić je izjavio, da bi njegova jedinica želela da nabavi još dva helikoptera Erbas H145, kao i još jedan helikopter H215 "Super Puma".

Takođe tada se moglo čuti da će uskoro u Srbiju stići i drugi naručeni Kamov 32A11BC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.