SRBIJA POSTAJE EKONOMSKI MOTOR BALKANA Ambasador Đurić sa američkom kongresmenkom Mening

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 07:16

"SRBIJA POSTAJE EKONOMSKI MOTOR BALKANA" Ambasador Đurić sa američkom kongresmenkom Mening

Ambasador Srbije u SAD razgovarao je sa kongresmenkom Keti Mening

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Ðurić, razgovarao je sa Keti Mening, demokratskom predstavnicom Severne Karoline i članicom Odbora za spoljne poslove u Kongresu SAD.

Pored razgovora o ovogodišnjem velikom jubileju u srpsko-američkim odnosima i mogućim oblastima daljeg razvoja bilateralne saradnje, ambasador Ðurić je na sastanku u subotu upoznao kongresmenku Mening sa procesom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinacije u Srbiji, planovima za proizvodnju i distribuciju vakcina, kao i sveukupnom jačanju zdravstvenog sektora u našoj zemlji.

Ðurić je naglasio da je, zahvaljujući pravovremenim i mudrim odlukama našeg najvišeg rukovodstva, a posebno ličnom zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, Srbija imala i još ima na raspolaganju čak četiri vrste vakcine, uz broj doza dovoljan kako za naše građane, tako i za svakoga ko želi da se vakciniše u našoj zemlji, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Vašingtonu.

Uz dalje jačanje Srbije kao ekonomskog motora Balkana, Ðurić je podvukao da je među prioritetnim ciljevima i aktivnostima Vlade Srbije upravo unapređenje sektora informaciono-komunikacionih tehnologija kao jednog od dominantnih sektora u Srbiji, a ujedno i jednog od najvećih neto izvoznika.

U tom smislu, izložio je ključne inicijative Vlade Srbije na planu povećanja kapaciteta obrazovnih ustanova za IT stručnjake, zatim digitalizacije, inovacija i kreativnih industrija kao novih razvojnih šansi Srbije, ali i oblasti od posebnog fokusa premijerke Ane Brnabić.

Ambasador Ðurić uputio je poziv kongresmenki Mening da se pridruži Srpskom kokusu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, kao i da se priključi aktivnostima i događajima Ambasade Srbije u SAD u čast obeležavanja 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.