SRBIJA NEMA OSVAJAČKE NAMERE Vučić: Ne razmiššljamo o uvođenju vojnog roka

Izvor: Blic, 31.Jan.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRBIJA NEMA OSVAJAČKE NAMERE" Vučić: Ne razmiššljamo o uvođenju vojnog roka

Srbija će nakon modernizacije vojske sigurno biti jača, ali to ne znači da će imati ekspanzionističke pretenzije prema bilo kome, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da se ne razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o modernizaciji vojske i uvođenju vojnog roka, rekao da je za Srbiju ključna modernizacija resursa, ali da je politička odluka takva da nijednog trenutka ne učestvuje u bilo kakvim osvajačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poduhvatima.

Premijer je da je dobro što Srbija ima profesionalnu vojsku, u koju treba da ulaže više, te da će takva vojska biti opremljena i spremna da zašiti Srbiju u svakom trenutku.

"Razmišljamo o modernizaciji vojske. Imamo profesionalnu armiju, mislimo da ona može da da najbolje rezultate", naveo je Vučić i istakao da Srbija nema osvajačke namere.

On je rekao da bi veliki deo Srbije želeo uvođenje vojnog roka, ali da to nije realno.

"Oni koji govore o tome treba da ponude i novac", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se vojska mora modernizovati, jer resursi ističu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.