SRBIJA NE ZABORAVLJA ŽRTVE OLUJE! Vučić objavio seriju fotografija sa Trga Slobode u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 20:29

SRBIJA NE ZABORAVLJA ŽRTVE "OLUJE"! Vučić objavio seriju fotografija sa Trga Slobode u Novom Sadu

Na Trgu slobode u Novom Sadu obeležava se Dan sećanja na sve stradale i prognane u zločinačkoj hrvatskoj akciji "Oluja“.

Među prisutnima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će se uskoro i obratiti desetinama hiljada okupljenih građana.

Predsednik je na Instagramu objavio niz storija sa lica mesta, sa Trga Slobode, gde se održava komemoracija stradalima u zločinačkoj akciji hrvatske vojske, koja je počela 4. avgusta 1995. godine.

Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločinačka akcija "Oluja" koja je dovela do egzodusa više od 280.000 Srba iz Hrvatske počela je 4. avgusta 1995. ofanzivom hrvatske vojske, policije i Hrvatskog vijeća obrane (vojska bosanskih Hrvata) na područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na Republiku Srpsku Krajinu.

Područje zahvaćeno hrvatskom ofanzivom napustilo je gotovo celokupno srpsko stanovništvo. Kolone izbeglica na traktorima i drugim poljoprivrednim vozilima su preko područja pod kontrolom bosanskih Srba u zapadnoj i severnoj Bosni krenule put prema Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.