SRBIJA NA UDARU HLADNOG FRONTA: Ovi delovi zemlje će posebno biti ugroženi, a VIKEND DONOSI IZNENAĐENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 08:15

SRBIJA NA UDARU HLADNOG FRONTA: Ovi delovi zemlje će posebno biti ugroženi, a VIKEND DONOSI IZNENAĐENJE

Tokom narednog vikenda Srbija će biti pod uticajem novog ciklona.

Danas će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, na planinama iznad 800-900 metara sa susnežicom i snegom.

U sredu u većini predela suvo, samo još u južnim i centralnim predelima sa slabim padavinama.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C.

Četvrtak i petak doneće dosta sunca. Ujutro će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uslova i za slab mraz. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 10°C, u petak oko 15°C.

Njegov položaj biće nešto istočnije od nas, pa će se severa uslediti prodor hladnije vazdušne mase, uz pojačan severozapadni vetar.

Kiša će padati u nižim, sneg u brdsko-planinskim predelima.

Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C.

Dakle, nakon pravog prolećnog vremena, uz temperature i do 23°C, ova sedmica  nosi blago zahlađenje i primerenije temperature, ali će one i dalje biti iznad proseka za ovo doba godine. Dosadašnji deo februara doneo je temperature i za 10 do 15 stepeni više od proseka.

Snežnog pokrivača ima samo iznad 1500 metara, pa tako Kopaonik meri 10 centimetara.

Utorak će doneti planinama 5 do 10 cm snega, tako da bi se situacija donekle poboljšala, a zabele bi se i planine na oko 1000 metara nadmorske visine.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Đorđe Đurić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.