SRBIJA NA TEMPERATURNOJ KLACKALICI - Preti nam šok za šokom! Objavljena sumorna prognoza meteorologa

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 21:07

SRBIJA NA TEMPERATURNOJ KLACKALICI - Preti nam šok za šokom! Objavljena sumorna prognoza meteorologa

Kada je reč o temperaturi, ona će u sedmici pred nama biti uglavnom ispod prosečnih vrednosti

Nastavlja se talas svakodnevih pljuskova sa grmljavinom, ali i oluja sa jačim nepogodama, uz grad, poplave i bujice. Ipak, dobra vest je da će u sedmice pred nama kratkotrajno uslediti i manji predah od padavina.

Dakle, u noći pred nama i u ponedeljak u Srbiji će biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, a očekuju se i veoma obilne padavine, uz opasnost od nepogoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Biće i nešto svežije.

Ponegde se zbog vrlo obilnih padavina očekuju poplave i bujice.

Već  u ponedeljak preko dana, padavine u Vojvodini će prestatati, dok se u ostalim predelima Srbije vrlo obilne padavine očekuju do utorka ujutro.

Dobra vest je da će u uorak tokom dana i u ostalim predelima Srbije padavine prestati, pa se tokom dana očekuje i suvo, dok će na severu Srbije biti i pretežno sunčano.

I u sredu će u većem delu Srbije biti suvo, ali uz postepeno povećanje oblačnosti i to će biti uvod u novo pogoršanje vremena sa kišom i grmljavinom koje se posle podne i uveče očekuje sa juga Srbije.

Nažalost, od četvrtka do kraja sedmice u Srbiji će ponovo biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz opasnost od grmljavinskih oluja sa gradom, olujnim vetrom i vrlo obilnim pljuskovima, pri čemu se ponovo očekuje opasnost od poplava i bujica.

, s ozbirom na to da je prosek od 25 do 29°C za ovo doba godine.

Maksmalna temperatura u ponedeljak biće od 18°C u centralnim i zapadnim  predelima Srbije i 21°C u Beogradu do 24°C na severu Vojvodine. U utorak će biti oko 20°C, u sredu oko 25°C, a potom prema narednom vikendu ponovo u padu na vrednosti oko 20°C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.