SRBIJA NA JOŠ JEDNOM ISPITU: Radosavu je potrebna i vaša pomoć, VREME MU ISTIČE! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA NA JOŠ JEDNOM ISPITU: Radosavu je potrebna i vaša pomoć, VREME MU ISTIČE! (FOTO)

Radosav Andrejić (20) je student stomatologije i talentovani vaterpolista. Život je pred njim. Ali, ga je taj isti život stavio na najteži ispit do sada. Radosav je ovog februara saznao da je bolestan od akutne T limfoidne leukemije.

Za lečenje je potrebna transplantacija koštane srži od nesrodnog donora, pošto u familiji nema podudarnog donora. Posle dva ciklusa hemioterapije sprovedene na Klinici za hematologiju KCS i neuspešnog terapijskog odgovora, Radosav je 17. maja, u teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << stanju prebačen u Malteser St. Franziskus bolnicu u Flensburgu u Nemačkoj, kod prof. dr Nadežde Basare.

Tamo je, po odluci konzilijuma, započet novi ciklus hemioterapije posle kojeg je u planu transplantacija koštane srži.

Ovaj oblik lečenja košta 175.000 evra.

- Suma koja je još potrebna za transplantaciju koštane srži je 150.000 evra, za koju smo mi kao roditelji nemoćni, a našem sinu znači život - kaže Vesna Andrejić, mama obolelog Radosava. - Dobru volju, pomoć i podršku dala su nam i daju deca, njegovi drugovi iz XII beogradske gimnazije, kolege sa fakulteta, pojedini mediji, vaterpolo klub Partizan za koji je Radosav igrao još kao osnovac, naši prijatelji i rođaci, ali još smo suviše daleko od sume koja nam je neophodna, a vreme je jedino što on nema!

Svi mogu da pomognu, koliko su u mogućnosti, uplatom na sledeći račun:

Dinarski račun Humanitarne fondacije Novi Beograd 160-445365-59

Devizni račun fondacije je 00-540-0001539.6 sa IBAN brojem RS35160005400001539681

SMS-om na 3030, poruka sa tekstom 173, cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje)

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.