SRBIJA JEDINA U EVROPI NIJE UVELA SANKCIJE RUSIJI Vučić vrlo uspešno hoda po tankoj žici! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2022, 16:06

"SRBIJA JEDINA U EVROPI NIJE UVELA SANKCIJE RUSIJI" Vučić vrlo uspešno hoda po tankoj žici! (VIDEO)

"Srbija teškom mukom uspeva i ovo što uspeva!"

Književnik i novinar Muharem Bazdulj u emisiji "Jutro" na "TV Prva" prokomentarisao je politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši da Srbija uspeva da hoda po tankoj liniji kada su u pitanju odnosi sa EU, ali i Rusijom. Bazdulj je posebno istakao činjenicu da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

- Srbija za sad uspeva vrlo vešto da hoda po nekoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << liniji! Nije fer to što ruski ambasador govori o razočaranju u trenutku kada Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije! Srbija teškom mukom uspeva i ovo što uspeva! - rekao je Bazdulj u jutarnjem programu "TV Prva".

VUČIĆ VRLO USPEŠNO HODA PO TANKOJ ŽICI!

Muharem Bazdulj:

"Srbija za sad uspeva vrlo vešto da hoda po nekoj liniji! Nije fer to što ruski ambasador govori o razočaranju u trenutku kada Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije! Srbija teškom mukom uspeva i ovo što uspeva!" pic.twitter.com/F0g6IOAiy7

— Detektor laži (@LaziDetektor) June 18, 2022

Podsećamo, ruski ambasador u Srbiji je naveo da ga neki potezi razočarali, ali da razume pritiske. Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da rešenje statusa Kosova i Metohije nije moguće bez stava Saveta bezbednosti UN, a samim tim i bez podrške Rusije.

U osvrtu na odnose Srbije i Rusije, ruski ambasador je naglasio da ne vidi da Beograd suštinski menja svoj odnos prema Moskvi, kao i da EU tera Srbiju da uvede sankcije, dok sama ostaje najveći međunarodni ekonomski partner Rusije.

- Odnosi se ne menjaju i pored nekih koraka koje preduzima Srbija, poput glasanja za rezoluciju UN protiv ruske invazije na Ukrajinu. Neki koraci su nas razočarali, mislim na rezoluciju u UN. Čuvajući prijateljski odnos, tražimo i razumemo stvarni razlog zašto - rekao je Bocan-Harčenko nedavno u intervjuu za N1.

On je dodao da je potez Beograda bio posledica pritiska sa Zapada, ali i dodao da Srbija od Rusije nikada nije trpila pritiske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.