SRBIJA DOBILA SELEKTORA Nikola Grbic preuzeo odbojkase

Izvor: medio.rs, 03.Feb.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DOBILA SELEKTORA Nikola Grbic preuzeo odbojkase

Legendarni srpski odbojkaš imenovan za novog selektora i na tom mestu će zameniti Igora Kolakovića

Legendarni kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić imenovan je za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, prošle godine završio je bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe.

Karijeru je počeo u Banatu >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << iz Zrenjanina, a igrao je u Vojvodini, pre nego što je 1994. godine prešao u italijanski Montikjari. Potom je nastupao za Trako, ponovo Montikjari, Kuneo, Sisli, MIlano, Pjaćencu, Trentino, opet Kuneo i na kraju Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dve titule pobednika Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Kup kupova i Kup CEV-a.

Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio 19 medalja – olimpijsko zlato i bronzu, srebro i bronzu na SP, zlato, srebro i četiri bronze na EP, četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronze u Svetskom kupu izazivača, Svetskom Kupu šampiona i Svetskom kupu.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.